Coaching til private

Coaching – vejen til dine skjulte ressourcer

Coaching er, når du spørger dig selv til råds, men bruger en neutral person (coach) som katalysator for dine tanker. Det er altså dine idéer, dine behov, dine løsninger osv. der kommer frem under samtalen.

Måske er du i tvivl om, hvad du skal gøre i en given situation. Du har måske tænkt situationen godt igennem, men ved ikke, hvad du kan gøre. Når coachen stiller spørgsmål til dig, måske også spørgsmål, du ikke selv har tænkt på, er det som om, der bliver prikket hul på en byl – du sætter andre ord på situationen, og du ser tingene i et lidt anderledes lys. Derfor opdager  du, at du har endnu flere muligheder, end du troede – eller får øje på, at det, du ikke syntes var så attraktivt, måske er en rigtig god løsning.

Jeg har beskæftiget mig meget med coaching rettet mod stress og angst. Det er et forløb der ikke nødvendigvis behøver at strække sig over mange samtaler, men da det ofte involverer mange forskellige aspekter af livet, kræver det, at den enkelte er villig til at arbejde fremadrettet med udvalgte temaer mellem de enkelte samtaler. Jo mere du selv arbejder med, jo færre samtaler.

Lider du af stress eller har fået en depression, så lad os tale sammen, så vil jeg gerne give dig en nærmere forklaring på, hvad det er, jeg har gjort, når jeg har hjulpet andre.

Brug coaching:

• Hvad du er i tvivl om, hvad du vil.

• Eller hvad der skal til, for at du når dine mål.

• Når du mangler den nødvendige motivation til at gennemføre noget, du gerne vil – fx ændre livsstil

• Hvis du ikke er helt tilfreds, men har svært ved at sætte fingeren på, hvad det er, der gør det

Hvorfor en coach og ikke en ven eller kollega?

Venner og familie er uundværlige – også som samtalepartnere. Dem kan vi ikke undvære. En coach er et supplement. En person, som ikke kender dig og din problematik. En person der ikke ved, hvad du plejer at gøre, eller hvad du plejer at kunne lide, eller hvad du gjorde sidst, du var i en lignende situation. Coachen er 100% neutral – og det åbner op for spørgsmål, du måske ikke har stillet  dig selv før.

Coachen spørger, hvad du mener, med de udtalelser, du kommer med – derfor kommer du sandsynligvis til at sætte ord på ting, du ikke tidligere har tænkt over, eller i hvert fald ikke fået formuleret helt skarpt.

En coach vurderer ikke, hvad der er bedst for dig, men spørger dig, hvad du synes.

En coach er neutral og samtalen er baseret på dig og dine behov og har fokus på, hvad du kan gøre fremadrettet.  Det er styrken i coaching. Coaching handler om at finde svar – dine svar.

Det sikrer, at det er dig og dine ønsker, behov og værdier, der kommer til at ligge til grund for de løsninger, du finder frem til i en coaching session.

 

Inge Madsen

Inge Madsen

Coach, stresscoach, workshops, kurser & foredrag.
(klik på mit navn og se mere om min baggrund)
Inge Madsen

Latest posts by Inge Madsen (see all)